Marcela Regazzová
Jana Pacalová
Dája
Ríša
Jiřina Dvořáková
Eva Konečná
Marie Magdalena
Astrologický občasník
Niki
Yana
Šárka Pálková
Hanka
Míla Betková
Mirabeli
Stáňa Růžičková
Zora Moulisová
PSYCHOSPIRITUÁLNÍ NOUZE
NABÍDKA KNIHY
VÝMĚNA ODKAZŮ
Richard Zelníček
Dana Vítová
  
  
Nejnovější příspěvky:
Prach na zrcadle
Básně
tisk
Astrologický občasník Marie Magdalena

Přátelé,
dovolte mi, abych Vám dnes řekla něco o solárních revolucích.
Dosud jsme probírali nativitu a udělali jsme si ukázky tranzitů. Předpokládám, že Vám to připadá zatím poněkud neuchopitelné, chtěli byste více příkladů, více vysvětlování a jednoznačně říci co a jak způsobuje přesně toto, a jaký aspekt znamená přesně tamto... ale takhle to, bohužel, nefunguje.
Naučit se atrologické instrumenty může každý a myslím, že i člověku bez talentu to může mnoho dát při jeho vnitřním hledání. Ale ten, kdo má k astrologii talent, ten jde dál, je hnán touhou pochopit a porozumět a tím začíná tvořit.
Domnívám se, že astrologie je užité umění a jak známo, žádný umělec nenamaluje kopretinu naprosto stejně jako jiný, podkud nekopíruje. Pro každé umění, a tedy i pro užité je třeba dobře zvládnout řemeslo, a v tom teď budu chvilku pokračovat.

Solární revoluce neboli sluneční revoluce (revoluce znamená otočka - obrat) se vypočítává na čas, kdy Slunce přesně znovu dosáhlo stejného postavení, jako při narození, stojí tedy přesně na svém radixovém postavení. Jinými slovy jde o přesný tranzit planet ve chvíli, kdy se Slunce dotkne stejného stupně, minuty a vteřiny jako při narození a díky ročnímu oběhu Slunce se to děje každý rok jednou. Nutno dodat, že u této metody je třeba znát přesný čas narození, protože jinak dochází k odchylkám a horoskop nevychází.. Proto bych všem doporučovala, pokud budete vykládat horoskop někomu, kdo neví přesně čas narození, abyste se SR vyhnuli.
Solární narozeniny nebývají ve stejný čas, jako při narození a někdy ani ve stejný den, ale o den vedle.

K čemu nám solární revoluce slouží?
Dává nástin událostí, které se mohou odehrát od narozenin do dalších v příštím roce. Řekla bych, že nám ukazuje téma příštího roku, umožňuje zpřesnit hlavní rysy získané z tranzitů. Dá se také říci, že tranzity ukazují na tlak společnosti vůči nám a solární revoluce jak se v této situaci prosazujeme.

Příklad:
Ríša se narodil 2.8.1946 ve 3:30 SEČ v Praze a Slunce bylo na 9 stup. 11 min. 56 vteřin
Solární revoluce nastala 1.8.2002 v 16 hod. a 18 minut.

Nyní se podíváme, jak vypadá horoskop solární revoluce sám o sobě. Já tam vidím hezkou T-kvadraturu, kdy Slunce v konjunkci s Marsem stojí v opozici na Neptuna a všichni jmenovaní jsou v kvadratuře na Lunu. Na Ascendentu ve Střelci sedí Pluto. Slunce, Mars, Merkur a Jupiter jsou v osmém domě ...
Dále věnujeme pozornost vztahům s nativitou, kde je stellium Slunce-Pluto-Merkur a v "solaru" je s ní v konjunkci konjunkce Slunce-Mars (To je čeština!). Vidím, že toho už pro dnešek nechám, také proto, že u toho Ríša není, ale myslím si, že loni v létě si něco docela řešil. Zdalipak to vyřešil?

Ať Vás na Vašich cestách provází Jupiter!

Marie

  nahoru